Nederlands 5 - Cultuurevenement 1 - Michael Van Peel


Vorig jaar ging ik voor Nederlands 4 als cultuurevenement kijken naar Wouter Deprez in de Warande. Deze komiek kon mij zeer hard bekoren en de voorstelling was echt geweldig. Niet verwonderlijk dus dat ik voor Nederlands 5 terug op zoek ging naar een komiek.

Ik stootte op Michael Van Peel, een bekende Vlaamse komiek die in 2019 even een pauze had ingelast, maar nu weer helemaal terug was met zijn eindejaarsconference. Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik nog niet van Michael Van Peel gehoord had, boekte ik toch vier tickets voor mezelf, mijn ouders en mijn vriendin.

Op een koude decemberavond, na eerst goed gegeten te hebben op restaurant, was het dan zover. Allereerst waren we al zeer tevreden dat we lekker gezellig in een warme Warande plaats konden nemen. De zaal zat stampvol. Naast deze voorstelling was er zelfs nog een tweede voorstelling van hem in de Warande helemaal uitverkocht. Allemaal goede vooruitzichten dus!

De voorstelling was ook zeker een succes. Van Peel kwam het podium opgewandeld met de muziek van Star Wars en een tl-lamp als ‘lightsaber’ wat eigenlijk nog een onderdeel van het decor was. Het eerste dat mij dan ook opviel, was het decor en de soberheid ervan. Het bestond enkel uit wat lichtjes op de grond en wat spots boven zijn hoofd. Achteraf bekeken was dit decor ook wel perfect voor de show.

Zijn voorstelling begon zeker heel goed. Heel wat verwijzingen naar de actualiteit en de humor van Van Peel erbovenop, zorgen ervoor dat onze lachspieren direct geactiveerd werden. Het mooie aan heel deze voorstelling was dat hij vaak teruggreep naar zaken die hij daarvoor in zijn voorstelling al had gezegd. Zo zorgde hij ervoor dat de show toch een mooi geheel was. Van Peel bouwde goed op en zo ongeveer in het midden van zijn verhaal bereikte de voorstelling zijn hoogtepunt. Daarna begon de aandacht van mezelf, mijn ouders en mijn vriendin toch wat te verwateren. De humor bleef wat uit en het begon wat langdradig te worden.

Hoewel de voorstelling, die twee uur duurde, uiteindelijk toch sneller gedaan was dan ik had gedacht, bleef ik toch een beetje op mijn honger zitten. We waren het er alle vier over eens dat het einde toch wat zwakjes was. Desalniettemin hebben we onszelf die avond toch goed geamuseerd. Naar een voorstelling van Michael Van Peel zal ik misschien niet heel snel meer gaan, maar een voorstelling van een komiek blijft toch pure ontspanning en dit zal ik zeker nog vaker doen!

Toegangsticket: 





Reacties

  1. Sven,

    Ik kan me vinden in jouw interesse in stand-up comedy en de reden dat je hier naar grijpt in functie van het cultuurportfolio! Michael Van Peel deed bij mij een vaag belletje rinkelen maar ik moest nogmaals enkele YouTube-filmpjes van hem bekijken om een mening over hem te vormen.
    Ik kan wel begrijpen dat je aangeeft dat hij zijn niveau niet steeds kon aanhouden en verzwakte naar het einde van de voorstelling toe. Zelf vind ik zijn overgangen van de ene naar de andere grap soms wat stroef verlopen en vergezocht. Sterker nog vind ik hem onaangenaam om naar te luisteren vanwege zijn stemgeluid en (soms) mislukt cynisme.

    Moest je in de toekomst nog de kans krijgen om een van de volgende artiesten aan het werk te zien moet je niet twijfelen: Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Najib Amhali of Xander De Rycke. In een post-corona tijdperk vinden vele mensen weer snel de weg naar hun zaalshows maar als je geen ticketje meer kan bemachtigen in 2023 is er nog altijd ... YouTube.

    https://www.google.com/search?q=ronald+goedemondt&sxsrf=ALiCzsZs0oTueQ5ErbRpyhWOzVBCuOEoeA:1671480645571&source=lnms&tbm=vid&sa=X&ved=2ahUKEwjI84LRvob8AhVO3aQKHRtCAo8Q_AUoAnoECAEQBA&biw=1440&bih=680&dpr=2#fpstate=ive&vld=cid:ed492ec0,vid:c4cHxDR5tQI

    Groetjes,
    Ief

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog