Mediaknipsel 1: VRT brengt extra programma-aanbod voor onderwijs en ouderen door impact coronavirus 

We kunnen er niet meer omheen. Het coronavirus heeft alles en iedereen in zijn ban. Een van de laatste slachtoffers is het onderwijs, waar is beslist om alle scholen tot aan de paasvakantie te sluiten. Los van het feit dat dit wel degelijk de juist beslissing is met het virus, heeft dit wel een grote impact op het onderwijs. Wat met de 3 weken aan lessen die nu gemist worden?

In het secundair en hoger onderwijs is het probleem nog niet zo groot, aangezien dit opgelost kan worden op een digitale manier. In het lager onderwijs is dit probleem iets groter omdat er nog geen online leerplatform is zoals smartschool of canvas.

VRT probeert hierin te helpen door een extra educatief programma-aanbod op Eén, Canvas, Ketnet en VRT NU. Ook voor ouderen is er trouwens een extra aanbod met enkele iconische, nostalgische reeksen die terug uitgezonden worden.

Van 8.30 uur 10.00 uur komen er op Eén educatieve programma’s van Ketnet voor kinderen in de lagere school. Van 10 uur tot 12 uur zijn er programma’s voor jongeren: het gaat bijvoorbeeld om herhalingen van "De klas" (met Danira Boukhriss over liefde, met Tom Waes over geld, met Lieven Scheire over genetica,…). Ook een selectie van de colleges van de Universiteit van Vlaanderen zal uitgezonden worden op Eén, gevolgd door een aflevering van KLAAR.

Ik vind het zeer positief dat de VRT ruimte maakt voor dit aanbod nu er veel kinderen thuis zitten. Kinderen kunnen hier zeker iets van bijleren. Met deze programma’s is er ook een andere setting dan op school, wat mij interessanter lijkt, zeker voor het secundair onderwijs. Het spijtige is dat met deze programma’s natuurlijk de einddoelen niet gehaald worden. Het is een toffe manier om iets bij te leren nu iedereen thuis zit, maar ook niet meer dan dat.

Bron:

Verstraete, A. (2020, 13 maart). VRT brengt extra programma-aanbod voor onderwijs en ouderen door impact coronavirus. Geraadpleegd van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/13/vrt-brengt-extra-programma-aanbod-voor-onderwijs-en-ouderen-door/

Reacties

Populaire posts van deze blog