Boek uit leeslijst 1 – Kop of munt

Een splinterdun boekje dat leest als een trein. Zo kan je dit boek van de Vlaamse auteur Karen Rastelli wel omschrijven.

Het boek neemt je mee in het hoofd van Klaartje, een jong meisje die juist haar broer Lars heeft verloren door overlijden. Klaars mama sluit zich op in haar keuken. Haar papa verliest zich in zijn werk. Klaartje deelt een vreselijk geheim met haar broer Sander dat de dood van Lars in een heel ander daglicht plaatst. Het wordt steeds moeilijker om te zwijgen.

Het is een indringend verhaal met een zeer moeilijk thema. Het boek leest als een sneltrein omdat er zo veel gebeurt op zo weinig bladzijden. De taal in het boek is vrij makkelijk, maar toch is het boek zeker niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar. Dit komt door het thema dat wordt verteld in het boek.

Het verhaal heeft een halfopen einde. Je blijft nog wel met vragen zitten, maar het verhaal is toch al een beetje afgesloten. Het boek heeft dus een einde zonder alles in te vullen. Dat maakt dit boek heel interessant.

Het boek sprak mij vooral aan door de mysterieuze cover. De munten in de hand geven een mysterieus beeld, maar ook wel een donker beeld. Het was te verwachten dat het verhaal over een donker onderwerp ging gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog